“You don't write because you want to say something, you write because you have something to say.”

Schrijven

schrijven 8 bas en eva2Dit is een stukje uit 'De avonturen van Bas en Eva'. Ik maakte er tekeningen bij en bond het in als een boek. Toen de tv-serie 'Het Huis Anubis' eindigde, schreef ik een vervolg. Eerst voor mijn zusje, maar later plaatste ik het ook op internet. Het aantal lezers nam toe en ik kwam in contact met een acteur uit 'Het Huis Anubis'. Hij vroeg of ik het scènario voor zijn korte film wilde schrijven. Op mijn 19e bracht ik mijn boek 'Samen staan we sterk' uit. Daarna heb ik verschillende musicals en voorstellingen geschreven. Het inleven in de personages en het bedenken van verhaallijnen vind ik heel leuk om te doen. Dat blijft ook.

Boek: Samen staan we sterk

schrijven 1 samenstaanwesterk

Op mijn 19e bedacht ik een verhaal over jongeren die na hun tijd op een strenge kostschool gaan samenwonen. Het studentenleven begint. Al snel komen ze erachter dat het niet altijd 'lang leve de lol' is. Ze krijgen te maken met serieuze problemen en moeten daar als vrienden weer uit zien te komen. Het verhaal werd een compleet boek en voor ik het wist stond ik er mee in de krant. Erg leuk om mee te maken! Het smaakt zeker naar meer.

Boeken: Anubis Avonturen

schrijven 2 anubisboeken

Nadat de populaire kinderserie 'Het Huis Anubis' stopte, ben ik verder gaan schrijven. Mijn zusje kreeg het als eerste te lezen, maar later plaatste in het ook op internet. Ik merkte dat ik veel positieve reacties kreeg en dat het lezersaantal groeide. Eerst schreef ik een compleet boek, die ik in een kleine oplage heb laten afdrukken zoals je op de foto kunt zien. Daarna begon ik aan een reeks. Inmiddels heb ik daar zes delen/boeken van geschreven. Het blijft leuk om telkens weer nieuwe verhaallijnen te verzinnen en daar weer reacties op te krijgen.

Korte film: I Will Protect You

schrijven 3 kortefilm1

Toen de acteur Patrick Wessels uit de tv-serie 'Het Huis Anubis' mij vroeg om mee te werken aan het scenario voor zijn korte film twijfelde ik geen seconde. De film deed mee aan het 48h filmproject. In drie dagen moest er een film gemaakt worden van begin tot eind. Op vrijdag hebben we het scenario geschreven, op zaterdag ben ik naar Breda gegaan waar de film werd opgenomen en op zondag werd het gemonteerd. Een hele mooie ervaring.

Korte film: Hard gelach

schrijven 4 kortefilm2

Het jaar daarop mocht ik het scenario weer schrijven. Dit keer alleen. Het 48h filmproject in samenwerking met Cinekid werd gehouden in Utrecht en er moest een korte film komen voor kinderen. Dat gebeurde weer in drie dagen. Mooi om te zien hoe goed de kinderen het deden. De films kun je hieronder bekijken.

Video's: Korte films

Voorstelling: Alice in Wonderland

schrijven 5 voorstelling1

In 2013 schreef ik de voorstelling 'Alice in Wonderland' voor Dansschool Marijke. Nu bestaat het verhaal natuurlijk al, dus heb ik er een eigen versie van gemaakt met meerdere Alice's. De showmusical groep speelde de scènes en alle andere dansgroepen hadden hun eigen rol in het verhaal.

Voorstelling: De wereld rond

schrijven 6 voorstelling2

Een jaar later schreef ik een voorstelling over verschillende landen en culturen. Ik vertelde het verhaal terwijl de showmusical groep liet zien wat er gebeurde. Alle andere dansgroepen van Dansschool Marijke waren onderdeel van het verhaal.

Voorstelling: Dromen in Balans

schrijven 7 voorstelling3

Mijn eigen showmusical groepje kreeg ik bij SV Balans Bedum. Een vereniging die vooral bestaat uit turn- en gymlessen. Maar in mijn les werd toneel en dans gecombineerd. Voor de hele vereniging heb ik een voorstelling geschreven. De showmusical groep speelde het toneelstuk en dansten de choreografieën die ik heb bedacht. De turn- en gymgroepen kwamen allemaal voorbij in de voorstelling.