“Where words fail, music speaks.”

Muziek

muziek 1Toen ik 6 jaar was wilde ik graag dwarsfluit leren spelen. Om noten te kunnen lezen ging ik eerst op blokfluitles. Op mijn 8e werd het de dwarsfluit. Ik deed graag mee aan muziekavonden. Daar speelde ik popnummers die ik zelf uitschreef op papier. Later kon ik zonder papier op gehoor mee spelen. Sinds begin 2016 ben ik gaan zingen. Na een auditie bij muziektheater GOOV ben ik lid. Ook ben ik begonnen met het leren spelen op de piano en de panfluit.

Dwarsfluit

muziek 2

Dwarsfluitles kreeg ik in Bedum. Daar waren vaak muziekavonden waar ik aan mee wilde doen. In die tijd was ik erg fan van Starmaker/K-otic, dus die nummers wilde ik graag kunnen spelen. Ik schreef de noten in letters uit op papier. Tijdens één muziekavond zag ik in het programmaboekje dat ik een heel ander nummer ging spelen dan dat ik had geoefend. Dat liet ik niet merken en het ging goed. Vanaf dat moment merkte ik dat ik wel op gehoor kon spelen, dus schreef ik het niet meer uit. Nadat ik gestopt ben met de lessen heb ik een paar keer op een bruiloft gespeeld. Ook werd ik gevraagd om te spelen tijdens de dansvoorstelling van Addance in Groningen en in mijn eindvoorstelling van de theaterschool. Op dit moment speel ik af en toe nog gewoon thuis.

GOOV Muziektheater

muziek 3

Mijn eerste musical die ik zag was 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?' Ik was toen 12 jaar en mocht mee omdat ik een goed rapport had. Toen was ik meteen verkocht. Al snel volgden vele andere musicals, waar ik dan ook meerdere keren heen ging. De musical Tarzan heb ik 7x gezien (ja, ik weet het, maar het is echt zo). Het kwam nooit in mij op om zelf te gaan zingen, want ik dacht dat ik dat niet kon. Nadat ik klaar was met de Theaterschool voor Volwassenen heb ik auditie gedaan bij GOOV muziektheater. Nooit gedacht dat ik daar aangenomen zou worden, maar dat was wel zo. Dit is een plek waar zang, dans en toneel samenkomt. En dat vind ik geweldig!

Video's: Muziek