In Anubis Avonturen Seizoen 1 maken de personages heel veel dingen mee. Het huis hebben ze voor hen alleen waardoor ze veel verantwoordelijkheid krijgen. Het studentenleven begint. Ze denken de tijd van hun leven te gaan hebben, maar niets is wat het lijkt. Stuk voor stuk krijgen ze het moeilijk en niet een klein beetje ook. Er vinden vele misdaden plaats waar zij bij betrokken raken. Ook de liefde verandert het leven van een aantal mensen. Wanneer iedereen weer langzaam gelukkig lijkt te worden, gebeurt er iets totaal onverwachts waardoor alles weer op zijn kop staat. Hebben ze steun aan elkaar? Kunnen ze het gewone leven weer oppakken? In de cliffhanger staan de personages op het randje van leven en dood. Gaat dit goedkomen?
 In Anubis Avonturen Seizoen 2 gaat het verhaal verder. De personages zijn stuk voor stuk in gevaar, loopt dit goed af? Ze hebben tijd nodig om alles te verwerken en net wanneer het lijkt dat alle ellende achter de rug is, raken ze toch weer in de problemen. Het alleen oplossen lukt niet. Ze komen erachter dat ze elkaar nodig hebben om het kwaad te bestrijden. Naast de problemen zijn er ook gelukkige momenten. Ze wonen samen in één huis, een huis vol gezelligheid en plezier. Dat zorgt voor veel grappige momenten. Ze kunnen hier pas echt van genieten als alles weer loopt zoals het moet lopen. Lukt het hen al het geluk weer terug te vinden?
In Anubis Avonturen Seizoen 3 zijn Amber en Mick (vooral Amber) druk bezig met de voorbereidingen van het huwelijk, krijgt Nienke onverwachts bezoek en vinden Appie en Jeroen iets in de tuin. Joyce probeert een bepaald gevoel uit te schakelen, maar dat lukt haar niet alleen; is Patricia er om haar te helpen? Mick is razend op Nienke, maar waarom dat? En waarom heeft Fabian dit niet door? Waardoor raakt Noa in een diep dal terecht? Fabian betrapt zijn oom Pierre Marant in hun tuin. Wat heeft hij daar te zoeken? Waarom veroorzaken Jeroen en Appie veel ongelukken? Als ze erachter komen wat dit veroorzaakt gaan ze met een aantal mensen op zoek naar een oplossing, maar het ligt veel ingewikkelder dan ze gedacht hadden. Wanneer Nienke iets op eigen houtje onderneemt, brengt ze zichzelf in gevaar. Patricia ligt in de knoop met haar gevoelens waardoor ze een enorme fout maakt. Ze besluit weg te gaan, maar komt de verkeerde persoon tegen. Wanneer de bewoners één voor één verdwijnen zetten de overgebleven mensen alles op alles om iedereen te redden, maar niet zonder gevaar. Hoe loopt dit af?
In Anubis Avonturen Seizoen 4 is het de vraag of ze het gevaar hebben overleefd. Door wie worden ze geholpen? Patricia zit er behoorlijk doorheen door de breuk met Robbie en Nienke en Fabian hebben door de zorg voor Lynn weinig tijd samen. Gelukkig gaan ze met z'n allen heerlijk ontspannen op een boot in het warme Spanje. Daar komt Joyce meer over haar nieuwe vriend Kelvin te weten en beleeft ze veel romantische momenten met hem. Ook de andere relaties gaan ineens stukken beter. Eenmaal weer thuis gaat het leven weer verder. Amber stort zich op modellenwerk, maar het is niet helemaal wat ze er van verwacht had. Patricia denkt zeker te zijn van haar gevoelens. Wanneer ze een belangrijke beslissing maakt, verandert haar leven opeens compleet en twijfelt ze of ze dat eigenlijk wel wil. Nienke wordt enorm gepest op haar stage waardoor haar prestatie achteruit gaat. Ze weet niet meer wat ze moet doen. Ondertussen is Appie smoorverliefd en lijkt dat wederzijds te zijn, maar niemand moet wat van zijn nieuwe vriendin weten. Vooral Amber en Patricia hebben het moeilijk met haar in de buurt. Is zij wie ze zegt dat ze is? Joyce ontmoet de nieuwe vriend van Kelvin's moeder. Eerst heeft Kelvin twijfels bij hem, maar wanneer die verdwijnen krijgen Joyce en Kim, de zus van Kelvin, twijfels. Hoe komt dit? Matthijs komt bij hen wonen, maar moet helemaal wennen aan het studentenleven van de bewoners. Hoe komt hij hier doorheen? Jeroen krijgt bezoek van zijn vader, maar er ontstaat totale paniek als er iets onverwachts gebeurt. Waarom kan hij Noa op dat moment niet bereiken? In het huis gaat het steeds slechter. Het huishouden wordt verwaarloosd en het geld raakt steeds meer op. Door een totale tegenslag ziet niemand het thuis meer zitten. Wanneer Patricia en Joyce door de politie naar huis worden gebracht, ziet de politie dat er dringend hulp nodig is. De bewoners staan voor een moeilijke keuze. Hoe gaat dit aflopen?
In Anubis Avonturen Seizoen 5 worden de bewoners gedwongen een keuze te maken waar bijna niemand het mee eens is. Er worden dingen bepaald waar ze niet blij mee zijn. Als Noa iets vreselijks overkomt, lijken die dingen ineens niets meer te zijn, maar kunnen ze daarmee omgaan? Doordat Amber iets verzwijgt hebben de bewoners geen idee waar ze moeten zoeken als Amber en Nienke ineens spoorloos verdwijnen. Patricia heeft haar eigen probleem en reageert het af op Nienke, maar waarom? Als ze opgelucht is om een keuze die ze heeft gemaakt en dat hardop uitspreekt, wordt het haar bijna fataal. Verder in dit seizoen heeft Joyce problemen met Kelvin, begint Matthijs aan zijn nieuwe opleiding en loopt Jeroen stage bij de politie. Hij en de bewoners raken betrokken bij een wraakactie van een oude bekende wat uitloopt op een levensgevaarlijke actie.
 In Anubis Avonturen seizoen 6 blijkt er een dode te zijn gevallen bij de wraakactie. De bewoners zijn van slag. Niet alleen door deze gebeurtenis, maar door alles wat zich heeft afgespeeld. Lol maken helpt niet meer, want het verdriet is teveel aanwezig. Nona en Yfke besluiten een psycholoog in te schakelen. Hij raakt gevoelige snaren waardoor hij hoopt de bewoners weer met beide benen op de grond te krijgen. Ondertussen gaan de studies gewoon door. Zo doet Fabian zijn opleiding verkort en zit hij in het laatste jaar. Ook merkt hij dat het steeds beter gaat met Nienke. Hij vraagt haar op een originele manier ten huwelijk. Zou ze 'ja' zeggen? Noa's revalidatie gaat de goede kant op en komt plotseling voor een grote verrassing te staan waarvan ze zich afvraagt of ze blij moet zijn. Dat zelfde geldt voor Jeroen. Patricia probeert het bij te leggen met Robbie, maar dat lijkt moeilijker dan gedacht. Joyce wordt verliefd op haar leraar en Matthijs lijkt kleine stappen te nemen richting een serieuze relatie. Amber krijgt grote tegenslagen te verwerken op het gebied van haar relatie en haar studie en Appie is Appie even niet meer. Nona en Yfke zien toch dat het steeds beter gaat met de bewoners en de band met hen lijkt steeds hechter te worden. Ze besluiten dat ze klaar zijn in het huis Anubis. Kort daarna komen de bewoners Jason en Esther tegen. Jason zit in grote problemen en iedereen wordt daarin meegesleurd. Dit leidt tot levensbedreigende situaties. Gaat dit goed aflopen? 
In Anubis Avonturen seizoen 7 tot nu toe doen de meiden mee met de modeshow van Amber's school, neemt Fabian zijn diploma in ontvangst en gaan de bewoners naar de jungle. Ook nadert de bruiloft van Fabian en Nienke. Wordt dit een dag als in een sprookje? Seizoen 7 is nog bezig. Om de zoveel tijd komt er een nieuw stukje online. Volg het op deze site!